video:
Književna nagrada Predrag Matvejević 2021.

Književna nagrada Predrag Matvejević za 2021. godinu dodijeljena je Borčetu Panovu za knjigu “Brijanje balona” u prijevodu Duška Novakovića, a izvan konkurencije Erriju De Luci za životno djelo i za knjigu “Potkožne tetovaže” u prijevodu Tvrtka Klarića.

Književnu nagradu Predrag Matvejević u srpnju ove godine pokrenuli su zagrebački portal Radio Gornji grad i Matvejevićeva kći Suzana Matvejević u suradnji s Manjinskim društvom pisaca (MDP).

U užem izboru bilo je šest od gotovo sedamdeset pristiglih knjiga, abecednim redom autora: Jelena Lengold, Odustajanje; Sanja Lovrenčić, Kabinet za sentimentalnu i trivijalnu književnost; Semezedin Mehmedinović, Ovo vrijeme sada; Borče Panov, Brijanje balona; Marko Tomaš, Pisma s juga; Vladislava Vojnović, Epizodisti i junaci. Izvan konkurencije za nagradu izabrana je i knjiga poezije Errija De Luce, Potkožne tetovaže, nedavno objavljena u hrvatskom prijevodu Tvrtka Klarića u Zagrebu i Novom Sadu, a čija se tematika uvelike povezuje s ovim područjem, kao i uopće s migracijama na Mediteranu.

Odgovori

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑