Pjesnik Borče Panov dobitnik književne nagrade „Predrag Matvejević“

Književna nagrada Predrag Matvejević za 2021. godinu dodjeljuje se Borčetu Panovu za knjigu “Brijanje Balona” u prijevodu Duška Novakovića, a izvan konkurencije Erriju De Luci za životno djelo i za knjigu “Potkožne tetovaže” u prijevodu Tvrtka Klarića.

 

Žiri književne nagrade ranije je odlučio u uži izbor uključiti šest od gotovo sedamdeset pristiglih knjiga, abecednim redom autora: Jelena Lengold, Odustajanje; Sanja Lovrenčić, Kabinet za sentimentalnu i trivijalnu književnost; Semezedin Mehmedinović, Ovo vrijeme sada; Borče Panov, Brijanje balona; Marko Tomaš, Pisma s juga; Vladislava Vojnović, Epizodisti i junaci.

Izvan konkurencije za nagradu izabrana je i knjiga poezije Errija De Luce, Potkožne tetovaže, nedavno objavljena u hrvatskom prijevodu Tvrtka Klarića u Zagrebu i Novom Sadu, a čija se tematika uvelike povezuje s ovim područjem, kao i uopće s migracijama na Mediteranu.

Svečana dodjela nagrade održat će se 7. studenoga/novembra u 18.30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović u Zagrebu.

 


 

Odgovori

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑