Jasmina Topić: Jadran intro (na moru si)

Jasmina Topić rođena je 1977. godine u Pančevu, Vojvodina, Srbija. Iako povremeno piše prozu, književnu kritiku, eseje, kolumne, najpoznatija je kao pjesnikinja, do danas je objavila sedam knjiga poezije. Poeziju voli predstavljati i kroz multimediju, pa je tako napravila dva projekta: DVD s video radovima Tiha obnova leta, 2009. na srpskom i engleskom i CD Languages of poetry, 2014. u okviru rezidencijalnog boravka za pisce u Grazu/Austrija. Živi i radi u Pančevu.

U srpnju/julu 2023. objavila je prvi singl s muzičko-književnog albuma Privremeni boravak. Tekstovi su nastali na osnovu pjesama iz istoimene knjige, objavljene za IK Arhipelag, 2020.

Album je nastajao 2021. a snimanje je započeto 2022. godine. Autorica tekstova i muzike je Jasmina Topić. Aranžmane su s autoricom razrađivali muzičari i prijatelji na albumu: Miona Caran Markov, viola i perkusije, Đurađ Šimić, bas i električna gitara, Goran Zmejkovski, električna gitara, Stefan Gaćeša, bas gitara, produkcija.

Album je sniman u Studiju 3X2 u Pančevu pod vodstvom Stefana Gaćeše. Kao izdavač potpisuje se Udruženje književnika i književnih prevodilaca Pančeva.

Album je zaveden kao muzički zapis pod brojem ISBN 978-86-83849-58-1 i katalogiziran kao COBISS.SR-ID 54543881, otisnut na memorijskim vizitkama u ograničenom broju. Album je registriran kao zvučni zapis u NBS, sva prava polaže autorica.

autorska stranica: jasminatopic.sitey.me

https://jasminatopic.bandcamp.com/album/privremeni-boravak

https://jasminatopic.bandcamp.com/track/jadran-intro-na-moru-si?fbclid=IwAR3DBlZmppAjO5iS_3-ZxPGqIQ_PefLTsRIp3biWF6j0Xn8JlKnS1D01bXU

Odgovori

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑