Glazbeno poetska večer u Varaždinu

U utorak, 8. lipnja ove godine, terasa hostela Stara vaga na trgu Matije Gupca u Varaždinu bila je poetska slika koja budi najtoplije osjećaje. Bard pjesništva, književnik i glumac Enes Kišević ponovno je zaustavio vrijeme i razgalio prisutne. Za glazbene taktove pobrinuo se Ismet Kurtović, glazbenik i skladatelj, član nekadašnje grupe Drugi način. Publika je tako uživala pjesmama koje je govorio Enes te u njegovim stihovima koje je za ovu večer posebno uglazbio Ismet Kurtović.

Organizatori programa, članovi udruge Ritam misli, Ljubica Ribić i Milan Novak, još jednom su pokazali kako upornost i rad, te neiscrpan entuzijazam i ljubav prema poeziji otvara vrata i vraća na lica osmjehe mnogim starim i novim ljubiteljima stiha.

Poezija Enesa Kiševića ne treba tumača, ona je svjedok vremena u kojem pjesnik živi i tumač ljepote života. Pjesnik na djetinje razigran, iskren, a nadasve istančan način, pjeva o naoko jednostavnim, malim ljudskim trenucima, sudbinama. No njegove riječi su čas poput ljetnih pljuskova, a čas poput nježnog romorenja kapi ispod bremenite duge u kojoj počivaju plavi tonovi njegovog pogleda.

Publika je bila svjedok pjesničkog poleta i ljepote skromnosti koju nose samo istinski umjetnici. Uz autora, pjesnika Enesa Kiševića njegove stihove, prepjevane na slovenski jezik govorila je i njegova supruga Asja Kišević, ujedno i prevoditeljica nekih stihova.

U programu je sudjelovao i Bosiljko Domazet, predsjednik Manjinskog društva pisaca (MDP). Društvo je osnovano u siječnju 2021. godine u želji da otvori vrata svima koji njeguju ljepotu pisane riječi i donose bogatstvo raznolikosti na književnoj sceni kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Ova poetsko glazbena večer svakako je znak da u Varaždinu živi poetska scena i da je zamah kojim ritmično korača Ritam misli svakako dobar put. (Ljubica&Milan Ribić)

Odgovori

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑